Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Трябва да свалиш седалката. Няма как иначе.

1 - Сваляш седалката като дърпаш силно предните и ъгли нагоре за да излязат от гнездата си 2 метални езика, които я фиксират за пода.

2 - Развиваш 2 болта под облегалката с ключ 13

3 - Повдигаш облегалката нагоре, за да излезе от горните си куки и я вадиш от мястото и.

4 - По предния ръб на кората ще видиш няколко пластмасови щипки, които приличат на болтчета, но не са. С отвертка вадиш сърцевините им нагоре и така перифериите се свиват и излизат от отворите си.

5 - В багажника има 2 гайки М6, които държат конзолите на кората отдолу - развий ги.

6 - Свали третия стоп и изключи буксите за стопа и тази за приемника.

7 - Повдигаш нагоре кората, за да излязат от гнездата си онези резби, чиито гайки разви през багажника, като същевременно я теглиш напред внимателно (има и по една щипка, която държи кората спрямо страничните тапицерии но внимателно излизат без да се налага да сваляш и страниците.

Успех!

лелеееее...

Comment

• Спокойно, не е трудно и става за минути, просто колегата го е обяснил цветно и с висока разделителна способност Освен това при Алфа е традиция от много време да разглобиш половин кола, за да смениш примерно говорител на задната кора
      Last edited by endeavour; d.m.y г., 05:28.
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Колеги, колко трябва да зарежда при включени светлини колата?
        Алфа...всичко друго е компромис!
        http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
        Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
        Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Моята зарежда 13,8V-13,9V на място с пуснати фарове.Към 2000 оборота се качва на 14V-14.1V. Миналата седмица го мерих заради подгрева на антифриза който слагах. Сложих модул с 4 свещи(не знам от каква кола). С включени 4 свещи на място пада до 12,8V-12,9V на място и на около 2000 оборота 13,1V-13,2V.
          С ксенон съм - предполагам, че има значение обаче.

Comment

• Без включени консуматори какво е напрежението при 2000 оборота?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Колеги, кой бушон изключва бензиновата помпа и евентуално нещо друго?
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                Колеги, кой бушон изключва бензиновата помпа и евентуално нещо друго?
                Веригата на помпата е следната:

+12V от акумулатора > бушон B80 (30 амперов) между чистачките > релето на помпата (J15) пак там > бушон F3 (15 амперов) в таблото с бушоните под волана > помпа > инерционен изключвател под седалката > шаси.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• моля помагайте с кода на радиото на Пунто

Колеги имам нужда от помощ
                  взех си едно фиат пунто 2003-та г. та да се таралянкам на по евтиничко :P че кораба бая похарчва
                  проблема е че има фабрично радио с код .....ама без код ... някои знае ли дали има калкулатори за фабричните Буалпункт-ове

P.S. Пиша ви защото колегите от фиат форума са ....
                  абе трагедия
                  Last edited by tahi; d.m.y г., 16:13.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 166 V6 Turbo
                  FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

• Първоначално публикувано от tahi Покажи съобщение
                    Колеги имам нужда от помощ
                    взех си едно фиат пунто 2003-та г. та да се таралянкам на по евтиничко :P че кораба бая похарчва
                    проблема е че има фабрично радио с код .....ама без код ... някои знае ли дали има калкулатори за фабричните Буалпункт-ове

P.S. Пиша ви защото колегите от фиат форума са ....
                    абе трагедия
                    Погледни тази тема и потърси колегата Kraseto

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• мерси
                      sigpic
                      Alfa Romeo 166 V6 Turbo
                      FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

• Колеги моля да ме насочите към тема защото доста порових но не открих сменя ли се задният тампон (този който е с алуминиевата обвивка) на предните долни носачи Моите са поразхлабени (предполагам не е нормално) но не намерих тема за смяна цени и др. Изненадващо всичко друго по предницата е ОК без един шарнир на горен носач Дайте идеи или ако може да ме насочите към теми за тези тампони
                        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
                          Колеги моля да ме насочите към тема защото доста порових но не открих сменя ли се задният тампон (този който е с алуминиевата обвивка) на предните долни носачи Моите са поразхлабени (предполагам не е нормално) но не намерих тема за смяна цени и др. Изненадващо всичко друго по предницата е ОК без един шарнир на горен носач Дайте идеи или ако може да ме насочите към теми за тези тампони
                          Всичко се сменя(без шарнира), не знам защо ти е тема, сваляш носача и сменяш. Или даваш на някой с преса да ти го смени и не се занимаваш.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• По точно ме интересуваше дали тампона се сменява с алуминиевата част или се сменява само тампона

Comment

• .............
                              Attached Files
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Казано накратко този тампон предлага ли се без металната част или само с металната При вторият вариант цената му най вероятно ще е около по2

Comment

Working...
                                X